Psykologin vastaanotto

Kun kaipaat rauhallista, turvallista ja avointa läsnäoloa, olen sinua varten. Kanssani voit keskustella luottamuksellisesti kaikista mielessäsi olevista asioista. Sinua on vastassa aina sama tuttu psykologi, joka on kiinnostunut juuri sinun kokemuksestasi.

Tarjoan Liedon vastaanotollani keskustelu- ja tukikäyntejä erilaisiin vanhemmuuden, odotusajan ja vauvavaiheen kysymyksiin liittyen sekä omaa elämäntilannettaan tai mielensä hyvinvointia pohtiville.

Keskustelukäynnit yksin tai yhdessä

Vastaanotto on tarkoitettu niin vauvaa toivoville, raskaanaoleville, kumppaneille/isille, muille perheenjäsenille sekä vauvoille vanhempineen. Käynneille voit saapua joko yksin tai yhdessä. On tärkeää, että jokainen saa tarvitsemaansa tukea tässä tärkeässä ja herkässä elämänvaiheessa. Ehkä mielessäsi on asioita, joita et ole uskaltanut sanoa ääneen. Käynneillä voimme pohtia tilannettasi yhdessä. Voit tuoda ajatuksesi esille juuri sellaisena kuin ne mielessäsi ovat.

Elämäntilanteiden muutokset, kuten vanhemmuuteen liittyvät muutokset, voivat herättää monenlaisia oloja. Joskus myös epämääräistä huolta tai ahdistusta, josta on vaikea saada otetta. Yhdessä pohtiminen voi auttaa selkiyttämään ajatuksiasi ja selviytymään myös vaikeiden olojen kanssa. Keskustelujen tarkoitus on tukea mielesi hyvinvointia uuden tilanteen edessä.

Keskustelemme asioista, jotka ovat juuri sinulle tärkeitä. Mielessäsi olevat asiat voivat liittyä esimerkiksi:

  • vanhemmuuden ja raskauden suunnitteluun
  • odotusaikaan
  • mielialaan
  • pelkoihin
  • vauvaan tai vauvan hyvinvointiin
  • omaan vanhemmuuteen
  • synnytykseen
  • lapsettomuuteen
  • keskenmenoihin ja muihin menetyksiin
  • omiin aiempiin kokemuksiin

Myös erilaiset perhe-elämän, parisuhteen tai yhteisvanhemmuuden asiat voivat mietityttää.

Raskausajan käynnit

Vanhemmuus ja suhde vauvaan alkaa kehittyä vähitellen raskauden aikana. Jo pelkkä toive ja haave vanhemmuudesta alkaa muovata käsitystä itsestämme. Joskus vaikeat kokemukset, huolet tai pelot voivat varjostaa tätä aikaa, tai vauva voi raskauden aikana tuntua etäiseltä. Vaikeat tunteet voivat tulla yllättäen ja niistä puhuminen voi pelottaa. Pitämällä huolta itsestäsi ja mielesi hyvinvoinnista, olet rakentamassa pohjaa myös omalle vanhemmuudellesi. Käynneillä voimme rauhassa pohtia vauvaasi ja kokemuksiasi hänestä, vahvistaen suhdettanne jo raskausaikana. Voit saapua käynneille myös yhdessä kumppanisi kanssa.

Vauva-ajan käynnit

Vauva-aika on intensiivistä ja ainutlaatuista aikaa, jolloin myös vanhemman herkkyys voi lisääntyä ja tunteet voimistua. Uuden tilanteen eteen tuomat muutokset ja tuntemukset voivat mietityttää. Joskus omat kokemukset ja tunteet voivat tulla itselle yllätyksenä. Synnytyskokemukseen ja vauvan syntymään liittyvät asiat saattavat palautua mieleen vasta viiveellä.

Mm. synnytyksen jälkeinen mielialan lasku, ärtyneisyys ja ahdistuneisuus sekä erilaiset pelot voivat olla syitä hakeutua vastaanotolle. Voimme käydä yhdessä läpi myös hankalaa synnytyskokemusta. Perhe-elämä ei aina toteudu odotustemme mukaisena. Joskus suhde vauvaan ei tunnu syntyvän toivotulla tavalla, tai vauvan viestejä tai itkuisuutta on vaikea tulkita. Vanhemman mielessä voi myös olla huolia vauvan kehitykseen liittyen. Olet tervetullut keskustelemaan myös erityisyyteen liittyvistä kysymyksistä, jos ne koskettavat perhettänne. Olet tervetullut vastaanotolleni minkä tahansa murheen tai olosi kanssa. Myös vauvasi on erittäin tervetullut kanssasi vastaanotolle.

Aina kyseessä ei tarvitse olla suuret huolenaiheet. Käynnit ovat mahdollisuus pysähtyä pohtimaan kokemuksiasi. Toivon, että tulet keskustelemaan matalalla kynnyksellä. 

Vastaanottoni sijaitsee Liedon keskustassa Neuvolan Sivutaskun & Gynekologipalvelu Vanamon tiloissa.

Ensikontaktin voimme ottaa myös puhelimitse näin halutessasi.

Kysy lisää tai jätä soittopyyntö: psykologipalvelut@johannalindstedt.fi tai p. 040-8136362